Klaipėda užauga čia!

2024-04-24 Kategorija: Meninė gimnastika

„Viesulo” gimnastėms – visų spalvų medaliai

Balandžio 13-14 d. Gargžduose vyko Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionatas, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos. Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro gimnastės pasirodė puikiai ir pasipuošė visų spalvų medaliais.

Jaunučių grupėje (2013 m. g.) daugiakovėje antrą vietą iškovojo Mariela Usik, sidabro medaliu pasipuošė auklėtinė Rusnė Pagojūtė, pratime su lanku Mariela Usik iškovojo 1 vietą, Elija Vilnonytė – 3 vietą, pratime su kamuoliu Mariela Usik užėmė 1 vietą, Rusnė Pagojūtė – 3 vietą, pratime su kuokelėmis Mariela Usik užėmė 2 vietą.

Jaunių grupėje (2011-2012 m. g.) pratimuose su lanku ir su kuokelėmis „Viesulo“ gimnastėms nebuvo lygių.

Pirmąją vietą iškovojo ir aukso medaliu pasipuošė ,,Viesulo” sporto centro auklėtinė Lilija Maiboroda (2012 m. g.), sidabro medalį pelnė Abigelė Pucetaitė (2012 m. g.), o trečioji vieta ir bronzos medalis atiteko Akvilei Jočytei (2011 m. g.). Pratime su kamuoliu taip pat pelnytos prizinės vietos: Lilija Maiboroda – pirma, Abigelė Pucetaitė – 2. Pratime su kaspinu Julija Voločko užėmė 1 vietą, Lilija Maiboroda – 2 vietą, Abigelė Pucetaitė – 3 vietą.

Jaunimo grupėje (2009-2010 m. g.) „Viesulo“ sporto centro atstovė Anastasija Voločko iškovojo sidabro medalį pratime su kamuoliu ir bronzą pratime su kaspinu.

Suaugusiųjų grupėje (2008 m. g. ir vyresnės) geriausiai pasirodė ir aukso medalius pratimuose su lanku ir kuokelėmis Klaipėdai laimėjo Skaistė Razokaitė (2008 m. g.). Viktorija Staponas iškovojo bronzos medalius pratimuose su kamuoliu ir su kaspinu, Neda Vaivadaitė pelnė sidabrą pratime su lanku.

Nugalėtojas varžyboms ruošė „Viesulo“ sporto centro meninės gimnastikos trenerės Neda Juščė, Valentina Bagrijeva, Viktorija Petrova, Dovilė Vilnonė.

Šiame čempionate paaiškėjo ir gimnastės, kurios gins Lietuvos vardą gegužės 22-26 dienomis Budapešte, Vengrijoje, vyksiančiame Europos meninės gimnastikos čempionate.

„Viesulo“ atstovė Skaistė Razokaitė vyks kaip pirmoji gimnastė, antruoju ir trečiuoju numeriu vyks gimnastės iš Vilniaus Milana Tricolici ir Fausta Šostakaitė.

Skaistė ir Milana Europos čempionate atliks tris pratimus, Fausta – 2 pratimus.