Klaipėda užauga čia!

2024-02-27 Kategorija: Graikų-romėnų imtynės

Martynas Nemsevičius Europoje – dvidešimtas

Bukarešte, Rumunijoje, vykusiame Europos imtynių čempionate „Viesulo” graikų-romėnų imtynių atstovas Martynas Nemsevičius (tr. Rūtenis Uginčius) užėmė 20 vietą. 87 kg svorio kategorijoje varžėsi 22 atletai. Lietuvos graikų-romėnų imtynių komanda bendroje įskaitoje užėmė 18 vietą iš 33 komandų.

M. Nemsevičius nusileido Serbijai atstovavusiam Aleksandr Komarov, o paguodos kovoje pralaimėjo vengrui Istvan Takacs. Serbijos atstovas tapo čempionu.

„Varžovai tikrai stiprūs, nieko čia nepridursi. Vienas iš jų tapo Europos čempionu, kitas – ankstesnių metų Europos čempionas. Žinoma, stengiuosi nežiūrėti į jų rezultatus, nes psichologiškai tai tik apsunkintų pasiruošimą prieš kovą, bet gal sakyčiau, kad yra atvirkščiai, mane tai motyvuoja siekti pergalės ir kovoti maksimaliai susikaupus, bandyti pakreipti kovą sau palankia linkme ir iškovoti pergalę”, – pasakojo M. Nemsevičius.

Imtynininkas su abiem varžovais jau buvo susidūręs anksčiau, tarptautinėse treniruočių stovyklose, kur buvo progų pasitikrinti jėgas, tad kai kurie varžovų veiksmai jau buvo žinomi ir pavyko bent iš dalies apsiginti nuo atakų. Vis dėlto paguodos kovoje su Vengrijos atstovu tiesiog pritrūko jėgų.

„Džiaugiuosi, kad pavyko antrame kėlinuke užsidirbti taškelį ir pabandyti atakuoti iš parterio, bet, gaila, jau buvau tikrai labai pavargęs, tad gerai atakai jau pritrūko jėgų. Kova tikrai buvo labai varginanti, baigėsi rezultatu vengro naudai ir eliminavo mane iš tolesnių varžybų ir šanso pakovoti dėl medalio”, – apgailestavo M. Nemsevičius.

„Minčių po čempionato yra visokių. Pirma, kad reikia ieškoti geresnės pozicijos stovėsenoje, jog nepraleisčiau nė vieno taško ir priešininkai net negalvotų apie išstūmimą iš kilimo zonos. Antra – toliau tobulinti parterį, trečia – šiek tiek pasidėlioti mintis, pasiruošti psichologiškai kitoms varžyboms, kurios bus Europos ir pasaulio atrankiniai turnyrai į olimpiadą. Ten bus dar daug gerų priešininkų, kurie norės pačiupti paskutinius bilietus, todėl belieka treniruotis toliau ir tikėtis, kad pasiruošimo metu nebus traumų”, – viliasi M. Nemsevičius.

Linkime sėkmės!

Nuotraukos: uww.org