Klaipėda užauga čia!

2023-05-10 Kategorija: Dviračių sportas

„Viesulo” sporto centre – dviračių sporto federacijos atstovės vizitas

Šiandien “Viesulo” sporto centre lankėsi išskirtinė asmenybė – dviratininkė, Lietuvos, Europos, pasaulio čempionė, olimpietė, Lietuvos dviračių sporto federacijos sporto direktorė Simona Krupeckaitė.

Federacija siekia išsiaiškinti, kokiomis sąlygomis dirba dviračių sporto treneriai visoje Lietuvoje, o šįkart vizitas atvedė į Klaipėdą.

“Viesulo” dviračių sporto treneris Ramūnas Navardauskas pristatė jaunųjų Klaipėdos dviratininkų treniruočių procesą bei naudojamą inventorių, o vėliau su sporto centro vadovais vyko neformalus pokalbis apie dviračių sporto situaciją ir sporto politiką Lietuvoje.

S. Krupeckaitės teigimu, jau pastebėta viena pagrindinių problemų, su kuria susiduria didmiesčių dviračių sporto treneriai, – trūksta kokybiškų, saugių ir tinkamų sąlygų treniruotis lauke.

R. Navardauskas atkreipė dėmesį ir į vykimo į varžybas problemas. Pasak trenerio, net turint nemažai vaikų, lankančių treniruotes, į varžybas pavyksta nuvežti tik dalį. Taip yra dėl to, kad mažai kuris sporto centras Lietuvoje turi pakankamai transporto priemonių, pritaikytų vežti didesnį kiekį dviračių.

„Matome, kad dviračių sportas Lietuvoje egzistuoja, bet tarsi nuošalyje. Daug žmonių renkasi dviratį kaip laisvalaikį, kaip pomėgį, bet nesirenka sporto arba jame neišsilaiko. Norime išsiaiškinti, ko trūksta – ar norinčiųjų sportuoti, ar inventoriaus, ar darbo sąlygų treneriams. Norime susirinkti visą informaciją ir bandyti keisti padėtį. Reikia geros idėjos, kuri būtų gyvybinga, kuri padėtų pagrindą dviračių sporto šakos augimui. Norisi judėti į tą pusę, norime sukurti tą pagrindą naujoms dviračių sporto atstovų kartoms”, – apibendrino S. Krupeckaitė.

Linkime Simonai ir federacijai sėkmės imantis šio iššūkio ir tikimės dar ne kartą sulaukti svečiuose.