Klaipėda užauga čia!

2023-05-02 Kategorija: Graikų-romėnų imtynės

Klaipėdos imtynininkų komandai – nugalėtojų taurė

Marijampolėje vykusiame Lietuvos vaikų U-13 graikų-romėnų imtynių čempionate blizgėjo Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro komanda – iškovota net 10 medalių ir pirmosios vietos komandinė taurė.

Čempionate varžėsi 2010-2013 metais gimę imtynininkai.

Pirmąją vietą svorio iki 32 kg grupės varžybose iškovojo Ivan Agafonov.

Jis pakeliui į finalą užtikrintai įveikė keturis varžovus, o kovoje dėl aukso patiesė Tauragės atstovą Rojų Mačiulį.

„Visi varžovai įveikti pirma laiko. Nepraleistas nė vienas taškas parodo, kad jis tikras šios svorio kategorijos lyderis. Be to, jis Marijampolėje varžėsi su vyresniais dalyviais – kitą mėnesį dar dalyvaus Lietuvos vaikų iki 11 metų čempionate“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos imtynininkų treneris Rūtenis Uginčius.

Svorio iki 38 kg čempionu tapo Kiril Klopov, tris varžovus nugalėjęs pirma laiko.

„Jam nepasisekė iškovoti čempiono vardo iki 15 metų čempionate, tačiau jis reabilitavosi ir iškovojo aukso medalį iki 13 metų čempionate“, – pasidžiaugė treneris R. Uginčius.

Svorio iki 41 kg grupės varžybose lygių neturėjo Benas Motijauskas.

Jis finalinėje kovoje susitiko su komandos draugu Povilu Šeškevičiumi.

„Abu klaipėdiečiai berniukai talentingi, tik gaila, kad kovoja vienoje svorio kategorijoje. Taip jau yra – kažkam tenka pralaimėti. Tikiuosi, kad ir ateityje vienas kitam sudarys konkurenciją ir taip abu tobulės“, – teigė Klaipėdos imtynių treneris.

Ketvirtasis aukso medalis atiteko klaipėdiečiui Arminui Valavičiui, kovojusiam tarp svorio iki 62 kg dalyvių. Jis abu varžovus paguldė ant menčių.

„Geras bei protingas imtynininkas. Jis turi duomenis imtynėms“, – akcentavo R. Uginčius.

Iš klaipėdiečių sidabro medalius, be jau minėto P. Šeškevičiaus, dar iškovojo Pavlo Pavlov (iki 29 kg) ir Hlib Prodanets (iki 54 kg).

Bronzos medalius iš klaipėdiečių pelnė Sajan Potapenko (iki 44 kg), Giedrius Igoninas (iki 47 kg) ir Timur Hižko (iki 73 kg).

Šaltinis: ve.lt